antidiskrimineringsbyrån

Ett samhälle fritt från diskriminering

Vi på Antidiskrimineringsbyrån arbetar med råd och stöd till dig som upplevt diskriminering. Vi finns till i 15 olika kommuner i Västra Götaland, Fyrbodal och Lilla Edet. Till oss kan du komma om du vill ha hjälp med diskriminering och det är helt kostnadsfritt. Vi erbjuder utbildningar om diskriminering, mänskliga rättigheter, normkritik, fördomar och rasism utifrån ett intersektionellt perspektiv och vi arbetar på olika sätt med opinionsbildning.

råd och stöd

Behöver du eller någon i din omgivning råd och stöd gällande diskriminering? Vi erbjuder kostnadsfri hjälp.

utbildning

Vill du, din organisation eller företag lära er mer om diskriminering. Vi har utbildningen som passar er!

Vad säger lagen?

Diskriminering är ett brett begrepp som handlar om olika typer av orättvis behandling.

delprojekt

ACCEPT

Ett av våra fokusområden är diskriminering & unga här kommer ACCEPT in.
 ACCEPT är aktiviteter för unga om fördomar, normer och värderingar. Vi arbetar med förebyggande arbete via utbildningar, information, stöd och råd vid diskriminering som riktar sig till ungdomar. Läs mer om ACCEPT här. 

kvinnors rättigheter

En av våra sju diskrimineringsgrunder i lagen är just kön och visst syftar den inte bara på kvinnor men som historien och nuet visar är kvinnor fortfarande en grupp som mångt och mycket missgynnas i stora delar av livet. Läs mer om vårt arbete med Kvinnors rättigheter här.

mobila adb

Mobila ADB är när vi som Antidiskrimineringsbyrå åker runt i kommuner i vårt upptagningsområde. Vi försöker befinna oss på fler platser och så sätt underlätta för de personer som vill ha hjälp och stöd från oss. Bildades 2016.

Vårt upttganingsområde*
Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Mellerud, Lilla Edet, Färgelanda, Orust, Åmål, Bengtsfors, Tanum, Lysekil, Dals Ed, Munkedal, Strömstad och Sotenäs.

Video om diskriminering

Vad är egentligen diskriminering?
Hur arbetar vi på Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal för att motverka diskriminering i samhället?
 
Se videoklippet nedan genom att klicka på bilden.

Antidiskrimineringsbyrån finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor