råd och stöd

Behöver du eller någon i din omgivning råd och stöd gällande diskriminering? Då går jättebra att kontakta oss på ADB. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning i diskrimineringsärenden och hjälper gärna dig med dina frågor och din situation. Det går bra att kontakta oss via mail och telefon eller genom att fylla i formuläret nedan. Vi är verksamma i Västra Götaland Fyrbodal i områdena Trollhättan, Lilla Edet, Orust, Uddevalla, Lysekil, Sotenäs, Munkedal, Vänersborg, Färgelanda, Mellerud, Åmål, Bengtsfors, Dals Ed, Tanum och Strömstad.    

Vill du ha mer information om diskriminering och lagen, är du fundersam över vad som verkligen gäller? Läs mer under rubriken Vad säger lagen?

OBS

Från den 18 dec till den 11 jan håller rådgivningen stängt. Du får självklart lämna dina uppgifter under tiden så svarar vi så fort vi kommer tillbaka. 

Är ärendet brådskande? Vänd dig till DO för information under tiden.

Kontakt för rådgivning

Telefon 0520-834 53.
Mail: info@adbfyrbodal.se

Formulär för råd och stöd

 • Beskriv så utförligt som möjligt vad som har hänt och när det hände. Ange om möjligt tid och datum. Om du inte minns exakt när det hände, ange gärna ungefärlig tidpunkt, exempelvis år och månad.
 • Etnisk tillhörighet,
  Funktionsnedsättning,
  Kön,
  Könsöverskridande identitet eller uttryck,
  Religion eller annan trosuppfattning,
  Sexuell läggning
  eller ålder

I sverige finns fler Antidiskrimineringbyråer och vart du befinner dig i landet avgör till vilken byrå du ska vända dig. 

Se länkar till byråerna här.