BLÅGULA HJÄLTAR

Blågula hjältar kommer till Integrationsforum och Trolhättan!

Den 4 december gästas vi av Alhaji Jeng, som var programledare för TV-programmen Blågula Hjältar. Han är före detta stavhoppare med massor av SM-medaljer inomhus och utomhus och silver i inomhus-VM i Moskva 2006. Han är numera expertkommentator när SVT sänder friidrott. Madelen Janogy kommer också. Hon är första svarta kvinnan i damlandslaget i fotboll och gjorde fina insatser i OS i Tokyo i somras, där hon till och med gjorde mål. Till vardags är hon målfarlig anfallare i Hammarby IF. Fin förebild för unga fotbollstjejer.
Tredje personen är Tobias Sana, som är mittfältare och vice lagkapten i IFK Göteborg. Han har spelat i Quiding, Malmö FF, svenska landslaget och Ajax, där han redan i debuten gjorde två mål och blev utnämnd till matchens spelare.


Du som ung, idrottsintresserad eller samhällsintresserad är därför inbjuden till detta fantastiska evenemang. Du kommer få lyssna till hjältarna som pratar om hur det är att vara svenska, svarta elitidrottskvinnor- och män, som har jobbat hårt för att uppnå sina mål och som alla har blivit utsatta för rasism i någon form.

Vid större sällskap anmäl intresse till integrationsforum.adb@gmail.com

4 december

Lilla Nova

program

Klockan 13.00
Integrationsforums ordförande och sekreterare hälsar alla välkomna.

Klockan 13.15
Alhaji Jeng: Föredrag ca 30 min.
Kronologisk berättelse om Alhaji Jengs uppväxt. Gör nedslag vid olika tillfällen där rasism varit tydligt. 
  
Klockan 13.45
Frågor från publiken och en kortare paus.

Klockan 14.00
Presentation av Madelen Janogy och Tobias Sana - publikens jubel!
Deras historia. Att tävla i den blågula landslagströjan är bland det största man kan uppnå som svensk idrottare. Men hur påverkas den känslan om man har utsatts för rasism och fördomar i sitt eget land, inom eller utanför idrotten?

Klockan 14.45
Avslutning och frågeställningar från publiken som är riktade till Madelene och Tobias.
 

Med reservation för förändringar.

sponsorer