Nyhetsrummet

Häng med på det senaste som händer hos oss!

på instagram

🌸🌿🌈👦🏻👱🏼‍♀️👨🏾‍🦱🧕🏽👨🏻‍🦲🧑🏽‍🦰Är ni igång att planera aktiviteter för sommaren och hösten? Behöver ni tips på roliga aktiviteter och samtidigt lära er mer om viktiga frågor? Se hit! Vi erbjuder värderingsaktiviteter till unga. ACCEPT är övningar om fördomar, normer och värderingar. Vi diskuterar orättvisa, bemötande och diskriminering. Ungdomarna får ta ställning och diskutera medan vi kommer med fakta och resonemang. Aktiviteterna går att köra utomhus om vädret tillåter - låter detta intressant? Kontakta oss så berättar vi mer ⭐️ Info@adbfyrbodal.se

i media

Rekommendationer om Mänskliga Rättigheter till Regeringen 

Den 27 januari i år granskades situationen gällande de mänskliga rättigheterna i Sverige inom ramen för FN:s Universal Periodic Review (UPR).

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, har bjudit in  Antidiskrimineringsbyråerna i Sverige att lämna synpunkter på rekommendationer utifrån vår sakkunskap om situationen avseende mänskliga rättigheter och diskriminering i Sverige.

Läs våra synpunkter och rekommendationer, underskrivet av 17 antidiskrimineringsbyråer.

Coronaviruset bryr sig inte om vem som drabbas, men vi borde göra det 
TTELA 30 april 2020

"Alla har inte möjligheten att arbeta hemifrån, människor bor tillsammans på en liten yta och cirka 33 000 personer i Sverige är hemlösa och har inget hem att isolera sig i [...] För oss på Antidiskrimineringsbyrån är det ingen nyhet att grupper och individer i samhället har olika möjligheter och förutsättningar. En slags strukturell diskriminering"

Läs hela insändaren här

Unga förebilder prisade för sina skolprojekt

P4 Väst uppmärksammade att Lara Fadous och Teodora Mladenovic fick Antidiskrimineringspriset 2020.

Lyssna på inslaget här

2019 firade Integrationsforum 20 år läs om det här.

Detta hände senast

kommer snart