Nyhetsrummet

Häng med på det senaste som händer hos oss!

på sociala medier

Missa inte MR-DAGEN 2020 , online på Facebook eller på plats i N3 Trollhättan! 💜💜💜 I år har vi äran att kunna presentera Lovette Jallow . Hon är en av samtidens viktigaste röster när det gäller kampen mot rasism, diskriminering och orättvisor i samhället. Hon ställer sig okuvligt på den utsattes sida och påtalar med tydlighet strukturella och individuella skillnader och problemen som uppstår när människor bemöts olika beroende på bakgrund, religion, etnicitet, hudfärg, kön osv. Under sina föreläsningar pratar Lovette Jallow om främlingsfientlighet, vithetsnormer och privilegier. Hon pratar om personliga upplevelser som afrosvensk kvinna i ett samhälle där vithet premieras, och om strukturella problem och strukturer. Lovette Jallow ser du klockan 12:00 den 23 oktober 🌟 Du kan antingen boka en biljett kostnadsfritt för att se evenemanget på plats på N3 i Trollhättan, eller så kan du följa livesändningen på vår Facebook. Läs mer på vår hemsida om hur du går tillväga! Vi ses den 23 oktober 2020

i media

Radio Trollhättan skivor till lunch 
8 september 2020 

Integrationsforum och Antidiskimineringsbyrån blev intervjudade i radio Trollhättan. 

Lyssna här.

Sommarskoj på Kronogården lockade många
TTELA 24 juni 2020

Sommarlov, mycket barn och roliga och lärorika tävlingar. Så var det i veckan när Kronan, Fastig­hetsbolaget Balder och Trollhättans antidiskrimineringsbyrå ordnade Sommarskoj för familjer på Kronogården.

Rekommendationer om Mänskliga Rättigheter till Regeringen 

Den 27 januari i år granskades situationen gällande de mänskliga rättigheterna i Sverige inom ramen för FN:s Universal Periodic Review (UPR).

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, har bjudit in  Antidiskrimineringsbyråerna i Sverige att lämna synpunkter på rekommendationer utifrån vår sakkunskap om situationen avseende mänskliga rättigheter och diskriminering i Sverige.

Läs våra synpunkter och rekommendationer, underskrivet av 17 antidiskrimineringsbyråer.

2019 firade Integrationsforum 20 år läs om det här.

Detta hände senast

kommer snart