Nyhetsrummet

Häng med på det senaste som händer hos oss!

på sociala medier

@8mars2021 Nu är det bara 1 vecka kvar tills den internationella kvinnodagen. Ni har väl inte glömt våra otroliga föreläsningar? @linneaclaeson klockan 18:00 @enhetenmotvaldinararelationer klockan 12:00.

i media

Succé för årets Mänskliga Rättigheterdag trots Corona
TTELA 30 oktober 2020

Mänskliga Rättigheter-dagen anordnas av Integrationsforum mot rasism och Antidiskrimineringsbyrån, Trollhättan. Den genomfördes i år för fjärde gången och för första gången på ungdomskulturhuset N3 i Trollhättan.
På grund av Corona kunde publiken inte mingla runt bland informationsbord och bilda nätverk. Istället fick man boka plats, om man ville följa evenemanget i lokalen. Men hela dagen livesändes och därmed kunde man delta var man än befann sig, på jobbet, i skolan eller hemma.
Läs här.

No Hate – en kraftsamling mot hatbrott och rasism
TTELA 21 oktober 2020

Integrationsforum mot rasism, Antidis­krimineringsbyrån och Brotts­offerjouren, alla i Trollhättan, deltog i ­lördags i kampanjen No Hate i Uddevalla. No Hate är en kraft­samling mot hatbrott och rasism.
Läs här.

Förbättra skyddet för personer med funktionsnedsättningar
DN 19 oktober 2020

Personer med funktionsnedsättningar utsätts oftare för kränkningar och våld i jämförelse med personer som saknar funktionsnedsättning. Trots det finns allvarliga luckor i det straffrättsliga skyddet för personer med funktionsnedsättning när det gäller det vi kallar hatbrott, skriver Funktionsrätt Sverige.

Integratinsforum och Antidiskimineringsbyrån står bakom. 
Läs här.

2019 firade Integrationsforum 20 år läs om det här.

kommer snart