Nyhetsrummet

Häng med på det senaste som händer hos oss!

på sociala medier

Att stå bredvid när en vän eller närstående far illa kan göra fruktansvärt ont. Hur kan du egentligen hantera situationen? Här är några exempel på vad du kan göra. Att ta mod till dig och agera, stå kvar vid den utsatta och utbilda dig i frågan kan rädda liv. 🔸Ställ frågor om hur personen mår och om något har hänt. 🔸Håll fast vid er relation, även om den som blir utsatt drar sig undan. 🔸Ge stöd och hjälp när personen är redo 🔸Visa förståelse för personens åsikter, tankar, känslor och situation. Det är inte lätt att lämna en relation, eller att ens prata om att lämna. 🔸Avnormalisera våldet. Våga berätta vad du ser som inte är okej och vad som gör dig orolig. 🔸Kontakta en kvinnojour, tjejjour eller socialtjänsten för att få stöd och råd i hur du kan stötta på bästa sätt. 🔸Erbjud dig att hjälpa till. Erbjud att till exempel polisanmäla om personen är redo för det.

i media

Succé för årets Mänskliga Rättigheterdag trots Corona
TTELA 30 oktober 2020

Mänskliga Rättigheter-dagen anordnas av Integrationsforum mot rasism och Antidiskrimineringsbyrån, Trollhättan. Den genomfördes i år för fjärde gången och för första gången på ungdomskulturhuset N3 i Trollhättan.
På grund av Corona kunde publiken inte mingla runt bland informationsbord och bilda nätverk. Istället fick man boka plats, om man ville följa evenemanget i lokalen. Men hela dagen livesändes och därmed kunde man delta var man än befann sig, på jobbet, i skolan eller hemma.
Läs här.

No Hate – en kraftsamling mot hatbrott och rasism
TTELA 21 oktober 2020

Integrationsforum mot rasism, Antidis­krimineringsbyrån och Brotts­offerjouren, alla i Trollhättan, deltog i ­lördags i kampanjen No Hate i Uddevalla. No Hate är en kraft­samling mot hatbrott och rasism.
Läs här.

Förbättra skyddet för personer med funktionsnedsättningar
DN 19 oktober 2020

Personer med funktionsnedsättningar utsätts oftare för kränkningar och våld i jämförelse med personer som saknar funktionsnedsättning. Trots det finns allvarliga luckor i det straffrättsliga skyddet för personer med funktionsnedsättning när det gäller det vi kallar hatbrott, skriver Funktionsrätt Sverige.

Integratinsforum och Antidiskimineringsbyrån står bakom. 
Läs här.

2019 firade Integrationsforum 20 år läs om det här.

kommer snart